Menü

Óvodai csoportjaink

Napsugár csoport

„Az egész gyermek olyan, mint egyetlen érzékszerv, minden hatásra reagál, amit emberek váltanak ki belőle. Hogy egész élete egészséges lesz-e vagy sem, attól függ, hogyan viselkednek a közelében.”
(Rudolf Steiner)

Óvodapedagógusok:

Dajka:

Csillagfény csoport

„Az elfogadás olyan, mint a termékeny talaj, ami lehetőséget ad az apró mag számára, hogy azzá váljon amivé fejlődni képes”
(Thomas Gordon)

Óvodapedagógusok:

Dajka:

Nefelejcs csoport

„A gyermek világra nyitott lény. A simogatásra simogatással, a jókedvre jó kedvvel, a tevékenységre tevékenységgel felel.”
(Mérei Ferenc)

Óvodapedagógusok:

Dajka:

Tulipán csoport

„Ez a csoport olyan kerek akárcsak a sári berek. Kerek is meg gömbölyű. Ez a csoport gyönyörű! Jó itt lenni minden nap, - tulipános ez a lak!
(saját költés)

Óvodapedagógusok:

Dajka:

Margaréta csoport

„Mindannyian mások vagyunk,
bár egyben, másban hasonlítunk.
Mindannyian mások vagyunk,
jó hogy van néhány közös dalunk.”
Bródy János

Óvodapedagógusok:

Dajka:

Szivárvány csoport

„Minden gyermek önálló személyiség. Az egyiknek sarkantyúra van szüksége, a másiknak zablára. De a legtöbb, amit adhatunk számukra, amire a legnagyobb szükségük van: szeretet, gyökerek és szárnyak.”

Óvodapedagógusok:

Dajka:

Kiscsillag csoport

„Egy gyermek élete olyan, mint egy papírlap, melyen minden arra járó nyomot hagy.”
(Kínai közmondás)

Óvodapedagógusok:

Dajka:

Napraforgó csoport

„A gyermek abból okul leginkább, amit maga lát és figyel, nem pedig attól lesz értelmes, ha elhiszi nevelője magyarázatát. A nevelőnek tehát az a dolga, hogy úgy mutassa meg a világot a gyermekeknek, hogy saját érdeklődésével a gyermeket a közös felfedezésre csábítsa.”
(Gerő Zsuzsa)

Óvodapedagógusok:

Dajka:

Levendula csoport

„Pedagógusnak lenni azt jelenti, hogy végtelen kíváncsisággal, türelemmel, kitartással bátorítod a gyermeket, segíted, hogy merjen, akarjon kibomlani, kinyílni, mint egy csoda, hogy felszínre kerüljön, közkinccsé váljon a szívében rejtett érték.Üres szívű embert Isten nem teremt!”
(Böjte Csaba)

Óvodapedagógusok:

Dajka: